Zo verhuur je, een kamer of je huis via Airbnb

Airbnb verhuur

Het verhuren van een kamer of je woning via airbnb is een vrij lucratief. Toeristen willen steeds vaker een echte ervaring, zoals de locals leven. Ook is het vaak een stuk voordeliger dan een hotel en het geeft reizigers meer ruimte en mogelijkheden. Steeds vaker zien we ook speciale en aparte airbnb’s zoals een glamping of een boomhut. Ik vindt dat echt geweldig, je geeft gasten niet alleen een slaapplek, maar echt een ervaring.

Heb je een extra kamer over? Dan is airbnb de ideale manier om wat extra geld te verdienen. Ga je zelf op vakantie? Het ideale moment om je woning te verhuren! Controleer wel de voorwaarden of dit zomaar mag. In Amsterdam wordt er steeds strenger op toe gezien dat woningen, maar 90 dagen per jaar verhuurt worden. Dit is om de steeds groter wordende stroom aan toeristen binnen de perken te houden.

Zo verhuur je, je kamer of woning via Airbnb. 

1.       Begin met een goed profiel. Doorloop alle stappen en vul je profiel zo volledig mogelijk in.

2.       Maak echt goede en nette foto’s. Een foto zegt meer dan 1000 woorden, dit is waarop mensen een boeking maken.

3.       Maak je beschrijving bij voorkeur in het Engels. Je kunt het ook in het Nederlands schrijven, maar airbnb geeft dan een automatische google translate vertaling, aan gasten die lang niet altijd even duidelijk is.

4.       Nu kun je, je kalender invullen welke dagen je kan en wilt verhuren? Zorg dat er voldoende tijd tussen de nieuwe gasten zit om alles weer even recht te trekken.

5.       Je krijgt de keus of je direct reserveren wilt activeren. Hiermee geeft je gasten de mogelijkheid direct je airbnb te boeken, als je kalender dit toestaat. Als je liever eerst wilt weten wie er komen kun je dit beter uitzetten. Gasten moeten dan eerst een verzoek indienen en jij krijgt dan 24uur de tijd om deze te accepteren. Je kunt dan het profiel van de gasten bekijken. Accepteer alleen gasten die door airbnb zijn geverifieerd en goede recensies hebben.

6.       Stel huisregels op, vaak zijn het de standaard dingen als geen herrie maken of feestjes, denk om je buren. Hou het duidelijk zodat er geen misverstanden over kunnen ontstaan. Je hebt als verhuurder altijd het recht de gasten eruit te zetten als zij zich niet aan de door jouw opstelde regels houden.

7.       Stel een juiste prijs in. Kies voor een vaste prijs per nacht of laat airbnb een variabele prijs maken. Airbnb maakt dan een geautomatiseerde prijs aan de hand van de prijzen in de buurt en eventuele feestdagen of weekenden. Vul ook eventuele extra kosten in bijvoorbeeld voor de eindschoonmaak. Houdt het binnen de perken. Steeds vaker zie ik airbnb’s voor een spotprijs aangeboden, maar wordt bij het boeken echt een belachelijke prijs voor de schoonmaak gevraagd.

8.       Zorg dat duidelijk is waar ze heen moeten, hoe laat ze kunnen inchecken en hoe laat ze weer moeten uitchecken.

9.       Wees beschikbaar voor je gasten als ze vragen hebben.

10.   Zorg dat alles netjes en compleet is, zoals je aangeeft in je advertentie. Zorg dat het je gasten aan niets ontbreekt, dan zullen ze lovende recensies achter laten wat zorgt dat gasten vaker je airbnb willen boeken.

Ben je overtuigd dat verhuren via airbnb niet zo moeilijk hoeft te zijn. Meld je dan hier aan! Veel succes met verhuren.