Wenen “in vogelvlucht”

Wenen 13-2-2020

Het is niet veel warmer dan thuis, realiseer ik, terwijl ik dieper in mijn donsjas duik. Ik ben net ingecheckt in mijn hostel en ga nu op weg om de stad te verkennen. Het is grauw en grijs. Van te voren kon ik mij niet echt een beeld schetsen van Wenen. Ik dacht aan Sisi en de Weense wals die ik op stijldansen leerde. Mooie eigentijdse bouwwerken.

St. Stephans

Wenen, St. stephans kerk

Met de metro stop ik midden in de stad, de roltrap brengt mij weer boven de grond waar het eerste aanblik van wenen op mij wacht. De St. Stephans kerk. Binnen zijn het vooral de kleurrijke mozaïeken die mijn aandacht trekken. Buiten aan de straat staan koetsen met paarden in rijen opgesteld. Typisch Wenen, waar ik nog niet aan had gedacht.

Schloss Schönbunn

Wenen, Schloss Schönbunn

Net buiten de binnenstad, kom ik bij het Schloss Schönbunn paleis, mooie beelden en een haag van struiken versieren de tuin, maar evengoed is het wat kaal. Ik mis de kleuren van de lente. Nog andere kerkjes volgen en ook de zon begint nu meer te schijnen, waardoor de temperatuur wat aangenamer word.

Hofburg

Ik zag vanuit de verte het opera gebouw en liep door naar de foodmarkt. Stalletjes met lekkernijen en schreeuwende kooplui, kleuren zijn er hier vol op. Weinig betaalbaars voor mijn schaarse backpackers budget.

In het park spelen straat muzikanten muziek, mooie barokke gebouwen hebben mijn aandacht. Het zijn musea, de bibliotheek, mijn route vervolgd zich door een tunnel waar het geluid van paarden hoeven met karren mensen langs het Sisi museum voeren. Het is de Hofburg.  

Het centrum heeft de bekende winkels zoals elke grote stad en ik eindig vrijwel waar ik de dag begon, bezoek nu de st. peters kerk in al even mooie barokke stijl. Op het plein is een heuse schaatsbaan waar de winter nog volop gevierd wordt. Dit was Wenen in vogelvlucht!

 

Blijf mij volgen voor het vervolg van mijn reis door oa: Slowakije, Hongarije Thailand en Vietnam.

 

Geef een reactie