Udaipur, ‘het Udaipur paleis & Rajasthan show’

14-1 Udaipur

Udaipur paleis

Vandaag ga ik het paleis van Udaipur bezoeken, het is een mooie zonnige dag. Ik krijg studenten korting en dan is het een prima prijs om deze sightseeing te bezoeken. Maar misschien is het voor de reguliere prijs het ook wel waard. Het paleis is namelijk echt een verassing.

India, Udaipur palace

Ik kom eerst op een groot plein, het duurt even voor ik de ingang heb gevonden. Een enorme toegangspoort, het is er druk met mensen. Loop langs de stallen, waar je de royal paarden ziet staan, de trap op, het paleis in. In de verdrukking van de toeristen.

India, udaipur paleis India, udaipur paleis India, udaipur paleis  India, udaipur paleis

Er zijn verschillende ruimtes, de een nog mooier dan de ander. Soms met mooie ramen in gekleurd glas, soms zijn de kamers ingericht zoals dat vroeger er ook zo uit moet hebben gezien. Mijn hoogtepunt kan ik toch wel het kleine binnenpleintje noemen, waar prachtige pauwen van glas mozaiek de ruimte sieren, het balkonnetje op de tweede verdieping met gekleurd glas.

India, udaipur paleis India, udaipur paleis India, udaipur paleis India, udaipur paleis

Ook is er een kleine collectie beelden op de tweede verdieping. Weer beneden kom ik in de enorme achtertuin, welke zo uit een droombruiloft lijkt te komen. Prachtig! Er is ook een collectie aan kleding en sieraden en een zilver collectie.

India, udaipur paleis India, udaipur paleis

Tempel

Een halve dag kun je, je hier zeker vermaken. Tijd voor een lunch. Daarna bezoek ik de tempel. Schoenen uit! Er word gratis eten uitgedeeld en liederen gezongen in de tempel. De ervaring is mooier dan de tempel zelf.

sari top

Is het al tijd? Ik ben iets te vroeg maar ga alvast naar mijn kleermaker die mijn top inderdaad al klaar heeft liggen. Hij is net even te krap, ik wil wel graag nog kunnen ademen en mijn armen gebruiken, gelukkig heeft hij daar al rekening mee gehouden en kan hem terplekke voor mij aanpassen. Net zolang tot ik tevreden ben. Yes! Hij past naar mijn idee echt prachtig bij mijn sari en het goud geeft een mooie luxe uitstraling. Nou nog oefenen met de sari aantrekken.

Rajasthan show

India, Udaipur show India, Udaipur show India, Udaipur show India, Udaipur show

Vanavond ga ik naar een speciale voorstelling. Het is denk ik een van mijn leukste ervaringen in India. Er zijn dansoptredens van traditionele Rajasthanische dansen, Indiase marionetten poppen, muziek. Het meest bijzondere vond ik de dans met de vrouw die waterpotten op haar hoofd draagt. Ja, dit was hoe ze het vroeger en soms nog steeds wel, deden. Vaak moesten de vrouwen een flink eind lopen naar de waterbron en ze zetten dan de waterpot op haar hoofd zodat ze haar handen vrij hielt voor andere dingen. Als je meer potten op elkaar stapelde hoefde je minder vaak heen en weer. Ondanks de erbarmelijke en zware omstandigheden waarin de Indiase vrouwen leefden, wisten ze het werk te verlichten met zang en dans! 

 

follow us:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie