Sri Lanka, ‘de highlights’

Sri lanka

Het bloggen maakt mij moe en het is me soms te veel de verhalen zijn te lang en ik heb te weinig tijd. (slappe excuses) Sri Lanka is een heerlijke bestemming waar ik heb genoten van de rust het stralenede weer en mooie stranden. Net als bij Goa leek het mij daarom de moeite alleen de highlights te benoemen. Sri Lanka is een aanvulling op India. Sommige noemen het ook wel India light. Dat merkte ik vooral door dat de mensen soms wat opdringerig waren. Sri lanka is ook wel erg toeristisch(geworden) Ik ontmoete veel Nederlanders en andere reisvrienden. Zoals twee Engelse jongens, twee neefjes die samen reizen. Leuk gezelschap.

Negombo

Hier kom ik midden in de nacht aan. Na wat gedoe weet ik met de bus en tuktuk naar mijn hotel te gaan. Er is een Nederlandse vrouw in mijn kamer, waar ik een babbeltje mee maak. De volgende dag relax ik op het strand. Het zand is zo heet dat het je voeten brand.

Ik ga landinwaarts naar Kandy.

Kandy

Hier blijf ik drie dagen. Zo bezoek ik de beroemde tempel van de tand, van Boedha. Klim ik naar het grote Boeddha standbeeld. En slenter ik door de straten. Vooral hier is het toeristisch, maar niet altijd in slechte zin. Ik ontmoet twee nieuwe reisvrienden. De Italiaanse jongen en ik gaan naar een lokale voorstelling, met muziek en dans. Het eindigt met mensen die door vuur heen lopen. Allemaal onderdeel van de Srilankaanse cultuur en rituelen.

Dambulla

Ik slaap een nachtje in Dambulla en bezoek daar de indrukwekkende cave tempels. Ik ga extreem vroeg in de ochtend en heb de tempels en rust voor mezelf. Niet voor lang… Maar het is er prachtig.

Sri Lanka, Dambulla Sri Lanka, Dambulla Sri Lanka, Dambulla

Pidurangala

Ik beklim de pidurangala rock ipv de dure lions rock, maar heb wel een geweldig uitzicht over de lions rock en de prachtige omgeving. Ik slaap daar overigens in een huize boomhut een kinderdroom die uitkomt. Hoewel als ik s ‘nacht naar de wc ga en daar een kikker zie zitten kom ik daar snel van terug.

Sri lanka, boomhut PidurangulaSri Lanka, pidurangula Sri Lanka, pidurangula Sri lanka, pidurangula

Ik vertrek met de trein naar Horton

In de planning staat om Adams peak te beklimmen. Ik kom er laat aan en je moet eigenlijk midden in de nacht opstaan en met een bus naar het startpunt, om vervolgende te struikelen over de hoeveelheid mensen; toeristen, locals, maar ook vele pelgrims die de Adams peak beklimmen. Dat moet traditioneel gezien allemaal voor zonsopkomst.

Ik kom pas rond 23 uur aan in Horton en rond 3 uur opstaan is voor mij geen optie. Laat het ook nog eens volle maan zijn,  dan is het nog drukker. De volgende ochtend ontmoet ik twee meiden die toch hebben doorgezet. “Het was verschrikkelijk, het is echt de moeite niet waard.” De meiden hebben de peak niet eens behaald, omdat het er vol stond met mensen. Zonsopkomst staand bekijken over de koppen met mensen was niet helemaal hoe ze het in gedachten hadden.

Nuwara Eliya

Een verassende heerlijke plek. Een hostel boven op de berg zorgt voor de juiste rust en atmosfeer. Hier zie ik opnieuw een Nederlands meisje uit mijn hostel in Kandy. Ik mag haar niet. De arrogantie van het meisje laat mijn nekharen recht overeind staan. Ze reist samen met een Oosterijks meisje Het contrast van de twee meisjes is ontzettend groot. Ik laat haar zoveel mogelijk links liggen. Hier ontmoet ik ook de twee Engelse neefjes, waarmee ik een theeplantage bezoek en s ‘avonds kottu ga eten. Een typisch Sri Lankaans gerecht wat mij heerlijk smaakt. Eens wat anders dan die curries uit India.

Ella

De beroemde treinrit van Nuwara Eilya naar Ella is een verschrikking. Alweer zo een over-hyped iets. ‘De mooiste treinrit van de wereld’ wordt het genoemd.  Helemaal vol geprakt in de trein 3 uur moeten staan en af en toe uit het raam kijken. Ja, het uitzicht is mooi. Prachtig. Geweldig misschien wel. Maar de mooiste treinrit van de wereld? Nee, dat is het zeker niet… Ik hou het niet vol om zo lang te staan dus ga in het gangpad op de grond zitten.

Sri lanka, Ella

Ella is een enorme toeristenplek. Leuk met restaurantjes en barretjes. Ik verblijf in een goedkoop hostel net buiten al deze drukte. Ik doe de little adems peak en bezoek de ookal zo over-hypete nine arch bridge. Wat is daar nou zo bijzonder aan?

Weligama

Ik ga naar de kust. Hier leer ik in Weligama voor het eerst Surfen! Het is nog niet zo makkelijk. Vooral in het begin is het veel vallen en opstaan. Het is net zoiets als sleetje rijden. Je klimt de berg op, of in dit geval, loopt door de woeste zee met je plank. Klimt er op en surft terug naar het strand. Dat herhaal je een flink aantal keer tot dat je het door hebt. Na mijn les ben ik geen beginner meer, maar een intermediate zoals mijn leraar dat zegt. Een super leuke surf dude uiteraard. Het is super leuk om te doen, maar ook slopend en erg vermoeiend. Hij last een pauze in geeft mij een coccosnoot aan.

Ik verblijf in een hostel gerund door twee Russische jongens. Ik wordt uitgenodigd voor Russische ‘man’s day’ waarbij er een flinke vis op de BBQ gaat er schalen met garnaal rond gaan en ik lokale arrack met cola drink. Ookal spreek ik geen Russisch wordt ik gastvrij en open ontvangen.

 Ik ga op safari in het Udawalawe NP

Een droom die uit komt want nu zie ik eindelijk olifanten in het wild.  Maar krokodillen en een heleboel tropische vogels.

Galle

De stad Galle sla ik over, ookal zo toeristisch ik chill op strand in de buurt van Galle. Een hostel letterlijk op het strand, hoe mooi wil je het hebben? Een oase van rust. Jammer dat deze plek zover weg ligt van de restaurantjes dat is dan weer de keerzijde. Ik ontmoet hier leuke mensen.

Colombo

vanuit Colombo vlieg ik weer naar Bangalore.

follow us:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie