reisvoorbereiding Nepal

Nepal

Bij Nepal denk ik, in tegenstelling tot India, juist aan rustige gebieden in de Kathmandu valley. Aan het boeddhisme en de vele stoepa’s. Opnieuw een land van vele extremen, welke vooral door armoede zichtbaar wordt. (wat in India helaas niet veel minder zal zijn) Sommige mensen leven hier van nog geen €1 per dag. Naast dat het daarom één van de beste low budget bestemmingen ter wereld is. Heeft dit land veel meer te bieden. Zo staat hier de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, op de grens tussen Nepal en Tibet.

Nepal heeft ontzettend veel ongerepte natuur, vooral de Himalaya is daar een goed voorbeeld van. Maar ook de steden en dropjes lijken mij een geweldige aanvulling. Het contact met de mensen en hun cultuur. Ook ben ik altijd al gefascineerd door boeddha en het boeddhisme, iets wat ik tijdens deze reis verder zal gaan ontdekken.

Kathmandu

Uiteraard mag tijdens mijn reis door Nepal, Kathmandu niet ontbreken. Dit is trouwens vrijwel onmogelijk, gezien het feit dat alle internationale vluchten hier landen. Hier zal ik ook de laatste spullen voor mijn EBC trek bij elkaar sprokkelen en mijn TIM’s (travel permit) moeten halen. Na afloop van mijn hikingtrek zal ik hier nog een paar daagjes rondhangen.

Vooral het Durbar plein staat hoog op mijn verlanglijstje, het plein heeft zoveel geschiedenis in zijn stenen. Het schijnt dat een paar dagen Kathmandu echt genoeg is. Niet dat er niet genoeg te zien of te doen is, in tegendeel, maar de hoeveelheid smok en de dikke stofwolken maken dat toeristen het hier niet veel langer trekken. Door het op te breken met mijn hikingtrip hoop ik net even wat meer te kunnen zien en doen.    

Pokhara

Daarna staat Pokhara hoog op het lijstje. Dit plaatsje aan het Tal Barahi meer lijkt me werkelijk geweldig. Dobberen op het meer, shoppen in de bazaar en ook hier zijn weer leuke dag wandelingen te doen.

Chitwan

Als ik genoeg tijd en geld over hou, hoop ik al raftend over de Seti rivier naar beneden af te dalen. En misschien een dag of twee door te brengen in het Chitwan NP. Een van de weinige National Parken met een hoge kans op het spotten van eenhoorns in het wild. Of dit mij zal lukken is nog maar de vraag, maar dat ik op safari ga staat vast, ofwel in Nepal, dan wel in India. Soms is het zo verdomde lastig, maar keuzes zullen gemaakt moeten worden.

De grens over

Het plan is om daarna via Bhairahawa de grens over te gaan naar India. Deze geweldige reis zal maar liefst anderhalve dag in beslag nemen. Een reden waarom de meeste mensen ‘gewoon’ een vliegtuig zouden nemen. Maar op deze manier bespaar ik geld en zie ik veel meer van het land, dan alleen de twee grote steden Kathmandu en Pokhara (zoals de meeste toeristen doen).

Blijf me volgen voor meer van mijn reisplannen.

follow us:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie