Pokhara, zonnig teras &hooperhoepels

Pokhara 6-12

zonnig terras

Wakker worden met een kater heeft niet echt mijn voorkeur. “Zeg Roan, wil jij beneden even wat drinkwater tappen voor dit prinsesje?” Soms verbaast het me hoe gemakkelijk ik jongens om mijn vinger weet te winden. Na een paracetamol en flink wat water en een goede douche ben ik weer oke. Ontbijt is bij de juicery ,daar heerlijk in de zon op het terras zitten en werken.

Daar komen we twee duitse meisjes tegen op het terras; Roan doet wanhopige flirtpogingen. Ik probeer me op mijn werk te concentreren. Als het al laat word ga ik naar chat n chill, juicery is leuk, maar ik ben dat vegan geneuzel nou wel een beetje zat, ik wil vlees! Roan, als je zin hebt ben je van harte welkom bij chat ’n chill. Ik ga eerst voor een koffie naar een ander tentje. Het werk lukt niet met die mensen om me heen, maar ook als ik alleen ben kan ik mij niet concentreren.

plastic soep

Ik wacht hem op. De Duitse meisjes gaan ook mee. We gaan naar chat n chill. Een van de Duitse meisjes vraagt om een ijsthee en zegt daar gelijk achteraan, “maar ik hoef geen rietje.” Roan rolt met zijn ogen, hij heeft de hele middag met deze meisjes gezeten. “Ik vind het echt een lekkerding, maar ze is wel een overdreven vegan activiste zeg!” fluistert Roan. Pff, ik vindt haar niet echt geweldig knap, gister zat hij nog met mij te flirten maar nu hij erachter komt dat ik niet in hem geïnteresseerd ben zoekt hij een nieuw slachtoffer.

Ik hou niet zo van dat overdreven gedoe, maar haar reactie voor het weigeren van een rietje interesseert me eigenlijk wel. “We hebben het niet echt nodig, ik kan toch ook uit een glas drinken” Soms denk ik, dat ene rietje gaat echt de wereld niet redden, maar ze heeft wel gelijk dat we het gebruik van plastic zoveel mogelijk kunnen beperken. Nou ben ik dus totaal geen activiste, maar ik ben de laatste tijd wel bezig met het minderen van plastic. Het kopen van plastic flessen bijvoorbeeld dat vind ik echt een ramp. Ik ben zo blij dat veel hostels in Nepal drinkwater aanbieden.

Na het heerlijke eten van chat ’n chill, willen we nog een drankje doen. Een van de Duitse meisjes voelt zich niet zo lekker dus ze gaan beide terug naar het hotel. “Ja, maar jij kan toch wel mee”, blijft Roan nog proberen, maar ze gaat er niet op in. Ik neem Roan mee naar Rock ’n Roll cafe daar was ik eerder al eens met Suraj geweest. Er speelt een live band.

We nemen een drankje en laten ons verbazen door de twee hippie meisjes die geweldige trucs dansen met hun hoelahoep. Volledig gefascineerd denk ik, Yoga dat is niks voor mij, maar dit is zoiets als dansen, het lijkt me een leuke uitdaging het te leren. Ik spreek een van de meisjes aan: “Jullie zijn echt te gek! Waar heb je dat geleerd?” Ze hebben vooral zichzelf het een en ander aangeleerd en veel youtube filmpjes gekeken. Ze geven optredens en geven soms ook workshops. Bijvoorbeeld op scholen in Nepal. Check hier hun instagram en laat je inspireren door hun hoepels.

 

follow us:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie