Pokhara ‘sightseeing’

Pokhara sightseeing 3-12

Gevallen David

De volgende dag neemt Suraj me mee langs vrijwel alle sightseeing en aanbevelingen van Hazel. “Kom”, zegt hij. Ik ga bij hem achterop de motor en als eerst rijdt hij me naar de David falls. Als een echt tourleider vertelt hij de mythe. “Ze zeggen dat David hier kwam douchen en er toen in is gevallen, daarom de naam David falls”. De waterval is niet zo spectaculair, er is niet zo veel water omdat we nu buiten het seizoen zijn.

Ik zie wat mensen om een soort put heen staan. “Wat is dit dan?” “Oh, kom dit is leuk.” Het is een put met water, in het water staat een standbeeldje op een plateau. “Heb je een muntje? Het is de bedoeling dat je het muntje door het water op het plateautje valt, dan mag je een wens doen” Ik diep in mijn tas mijn roepie muntjes op, je krijgt ze nog maar zelden, meestal ronden ze de bedragen af. Het lijkt een onmogelijke opgave.        

échte kip

Daarna hebben we lunch bij een eettentje aan de overkant. Ik bestel een chicken sandwich.  “Is dat met échte kip? Of is dat weer met broodbeleg kip dan wil ik extra kip!” Suraj, lacht “komt voor elkaar mijn Princess” Suraj vraagt aan de ober een sandwich met échte kip en extra kip. Hijzelf neemt een Thali met rijst. Voor ons is het normaal om een broodje te eten voor lunch, maar voor hem is dat rijst. “Anders raak ik niet vol genoeg.” Ach als jij dat wilt maakt mij dat nou uit. Ik ben blij verrast als ik een vol bord met broodjes kip krijg met daarnaast ook nog een hoopje extra kip. Het is zalig.

vleesmuis

Suraj lacht. Hij wrijft over zijn wangen. Ik ben zo blij he me kaken doen helemaal pijn, omdat ik niet kan stoppen met lachen. We nemen even de sightseeing lijst door. “Ja, hierna gaan we naar de bath cave! Dat is wel echt avontuurlijk hoor!” Ik lach, oke ik ben benieuwd! Het blijkt een donkere grot met vleermuizen, het avontuurlijke gedeelte is het gat waar je jezelf doorheen moet wurmen om de grot weer uit te komen. Lachen gieren brullen natuurlijk.

Volgende op het lijstje het bagnas lake. Het is even een eindje rijden met de motor maar dat geeft nier. Dit is dé romatische plek van Hazel en Jags die ze me hebben aangeraden. Het meer is inderdaad heel mooi en rustig.

Als afsluiter gaan we uiteten bij Rosmary’s kitchen, heel romantisch in de tuin met kaarslicht. Yummie. De avond sluiten we af bij het Pokhara begrip Busy Bee. En dansen de night away!

 

 

follow us:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie