Kolhapur, ‘welverdiende luxe, zwemmen met maanlicht’

20-1 Kolhapur

Tussenplaats

Ik pak mijn laatste spulletjes in mijn backpack en ga naar beneden. Ik wacht daar op mijn ola taxi die mij naar het station rijdt. Vandaag ga ik naar… Ik ben nog steeds op weg naar Goa en vraag voor een ticket in de juiste richting. Dit keer wordt het Kolhapur dat is lekker halverwege. Vanuit daar zie ik wel weer verder. In de bus boek ik via booking.com een luxe hotel. Poging twee dan maar?

Na een lange rit kom ik eindelijk aan in het onbekende plaatsje Kolhapur. Ik kan vanaf het station lopend naar mijn hotel. Bij wat straatstalletjes koop ik wat fruit en snacks als avondeten. Het hotel is een echt 4 sterren. Bij de receptie wordt ik dan ook iet wat aandachtig bekeken. Ze zullen hier niet veel backpackers hebben die oververhit het hotel binnen wandelen op hun wandelschoenen en met een zonnebril op. Maar dat kan mij nu even niets schelen. He ik betaal er toch gewoon voor.

De man herpakt zijn profesionaliteit en helpt mij met inchecken, geeft mij de sleutel van de kamer en went zich dan tot een andere man aan de balie. Is er iemand die mij komt helpen met mijn tassen? Maar daar wordt niet echt gehoor aan gegeven. Jammer. Ik stap in de lift en loop naar mijn kamer. Prima in orde zou ik zeggen. Ik ontdek een vieze vlek op het beddengoed, dus toch Indiase standaards.

Bikini

Hup bikini aan en naar het dakterras, dan kan ik nog net een paar baantjes trekken voor de zon ondergaat. Eenmaal boven blijkt de zon al onder, maar het is nog aangenaam warm. Ik wil net het zwembad induiken als een medewerker mij tegenhoudt “Het zwembad is gesloten hoor.” Gesloten? Zeg ik lachend, dat meent u niet, ik heb speciaal dit hotel geboekt dat ik even een paar baantjes kan trekken. “Dat kun je morgen dan doen.” Nee, morgen ben ga ik helaas alweer weg.” “Ik wil echt graag nog even zwemmen, waarom kan het niet? Er is verder niemand” De man wordt onderbroken door een jongen die uit de gym komt lopen. Hij draagt een korte sport short en t-shirt, er hangt een handdoek om zijn nek en zijn voorhoofd is bezweet.

“Ga maar gewoon zwemmen hoor.” “Ja? Kan dat dan? Deze man zegt mij net dat het niet mag.” De jongen lacht “Ik ben de eigenaar.” “Oh”, zeg ik. “Ik loop naar de man en geef hem een hand. Leuk je te ontmoeten.” Er komen straks wat gasten eten op het terras, er komen hier vooral zakenmensen. Het zou een beetje vreemd zijn als jij hier dan in het zwembad lag, maar ze komen pas over een paar uur. “Oh, dan ben ik allang weer weg hoor, ik wou alleen even een paar baantjes trekken.” “Mijn personeel is niet zo gewent aan toeristen. Als je wilt kun je daarna in de stoomcabine.” Hij leidt mij rond in de gym en zet de stoomcabine alvast aan.” “Ik maak even mijn sportrondje af en ga er dan ook in.”

Medusa

In de tegels van het zwembad is in mozaik het hoofd van Medusa afgebeeld. Ik trek een paar baantjes heen en weer onder het licht van de maan. Na een stuk of 20 baantjes is het mooi. Ik stap uit het bad in de warme lucht van Maharajasta. In bikini en nog druipend van het water loop ik door de gym naar de stoomcabine. Heerlijk is dat. Na een tijdje komt de jongen ook in het hok. We kletsen wat. Eigenlijk heeft hij op zijn leeftijd gewoon veel mazzel gehad. Het hotel is van zijn vader geweest. Ik ben verloofd zegt hij trots. Mijn aanstaande is dokter in Mumbai. Zie je haar dan wel vaak? Ja, het hotel loopt prima, ook zonder mij. Ik ben vaak in Mumbai en zij komt af en toe hier, als ze de stad wilt ontvluchten. Maar hoe kom jij op deze plek? Vraagt hij nieuwsgierig.

Oh, ik zocht gewoon een tussenstop van Pune naar Goa, kijk ik ben eigenlijk een budget backpacker en ik heb mezelf even getrakteerd op een luxe hotel. Ik ben reisblogger. Nu heb ik zijn aandacht. En wat vindt je van het hotel? Mooi en sfeervol. En de hygiene. Mijn vrouw is arts, dus die vindt dat echt een belangrijk punt snap je. Ik moet inderdaad toegeven dat voor Indiase standaards het keurig is. Nou, er zit alleen een vlek in het beddengoed. Oh, dat ga ik meteen doorgeven aan de housekeeping.

“Oh, doe geen moeite hoor, ik ben inmiddels wel erger gewend.” Ik krijg het veelte heet in het hok dus ga eruit. De jongen volgt. Er komen straks wat vrienden, dan gaan we poolen in de game room als je zin hebt kun je mee doen. Ah, bedankt voor het aanbod, ik moet nog wat werk doen. Hij begrijpt het. Schrijf je wel wat leuks over mijn hotel? Ik lach, ik geef alleen eerlijke reviews.

Super superior

Ik ben in de kamer en wil het zweet van de sauna van mij afspoelen. Ik sta net onder de douche als ik in de kamer de telefoon hoor gaan. Druipend van het water stap ik met mijn natte voeten over de laminatenvloer. Hallo? “Ja, goedenavond mevrouw, u word over geplaatst naar een superior kamer. Er komt zo iemand om u te helpen met uw spullen te verhuizen.” Ik ben even van slag maar echt verbaast ook weer niet. “Oh, dank u wel. Geef mij 10min dan kleed ik me even aan.”

Na een poosje klopt er inderdaad een jongen op de deur. Ik geef hem mijn tas en ik loop met de rest van mijn spullen achter hem aan. de lift in, een verdieping hoger. “Mag ik vragen waarom u naar een andere kamer gaat?” Ik lach, ik weet het zelf eigenlijk ook niet precies, maar ik denk dat het komt dat ik net de eigenaar heb ontmoet.” De jongen lacht, “ik weet genoeg.” Hij opent de deur, zet de tv, de airco en alle lichten aan. “fijne avond.” In de badkamer staat een heerlijk bubbelbad op mij te wachten! YES!

Ontbijt

Ik rol om in mijn bed en kan nog twee of drie keer omrollen, zo groot is het bed. Te luxe voor deze budget backpacker. De verduisterende gordijnen, laten mij nog niet helemaal beseffen dat het al lang licht is. Ik kleed mij aan en ga naar beneden voor het ontbijt. Voor het eerst in heel India heb ik een waardig ontbijtbuffet, van alles voorzien. Er is een Indiase kant en een Westerse kant waar zelfs pannenkoekjes op mij liggen te wachten. Er is fruit, er is kip, zelfs worstjes en plakjes gebakken ham. Wauw. Ik loop onopvallend twee, drie keer naar het buffet en prop mezelf helemaal vol. Ziezo, ik hoef waarschijnlijk geen lunch meer.

Back to reality

Terug in de kamer pak ik mijn tas en verlaat het hotel weer als een echte budget backpacker. Terug de realiteit in. Maar wat was het ooh zo heerlijk even in de watten gelegd te worden.

Op de bus halte neem ik een bus naar Mapusa.  Bijna in Goa, ik ben er bijna gaat steeds in mij om. Het is er snik benauwd in de local bus. Een paar uur later. Moet ik op Mapusa overstappen op de locale bussen van Goa. Ze zijn net even wat anders dan de grote local bussen die ik de afgelopen tijd in India heb gehad. Met die bus ga ik naar Vagator. Na een hele dag, nee wat zeg ik een week, reizen ben ik eindelijk in GOA! Dat vier ik die avond met een heerlijke cocktail hier is eindelijk weer alcohol en ik denk dat ik een gin tonic toch echt wel verdiend heb.

 

klik hier en claim jouw kortingscode voor booking.com

 

 

follow us:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie