Jaisalmer, ‘het gouden fort’

Jaisalmer 11-1

Het fort

Ik verken de stad Jaisalmer, die eigenlijk voornamelijk uit het enorme fort bestaat. Binnen het fort is een paleis (ik zag wat leuke ramen maar had niet door dat, dat hét paleis was) een belangrijke tempel maar ontzettend overpriced en een heleboel leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Heerlijk door heen wandelen en genieten van het uitzicht.

India, Jaisalmer paleis

India, Jaisalmer fort

India, Jaisalmer uitzicht

etentje

Terug in mijn hostelkamer zie ik dat Sergio nog niet echt is opgeknapt. Guilia voert hem fruit. Ze wilt naar buiten voor diner en vraagt om samen te gaan. “Ja, leuk!”, zeg ik enthousiast. We zijn beide on-a-budget maar na een paar restaurantjes te hebben gezien hebben we iets gevonden. Het is echt verrukkelijk. Na zoveel dagen in India beginnen zelfs de Curries me soms tegen te staan, het lijkt allemaal te veel op elkaar. Maar dit niet; het is precies goed gekruid en de drie verschillende curries smaken allemaal verschillend. Het is eigenlijk net te veel voor ons tweetjes, maar toch is het heerlijk genieten.

Ik vind het leuk om wat gezelschap te hebben. Dat vindt Guilia ook, nu Sergio ziek is, is het wel fijn om iemand te leren kennen. Guilia is een professionele fotograaf in Italië. Sergio is een trekking guide in de bergen van Italië. “Soms zie ik hem dagen niet, maar ik ben er al aan gewent geraakt” zegt Guilia. Ik kan het niet laten om mijn liefde voor Nepal en de bergen uit te drukken. “Ik denk dat Sergio dat wel echt geweldig zou vinden!”

Rum

Terug in het hostel is het de verjaardag van de hosteljongen. We zijn uitgenodigd in een van de hotelkamers. Sergio gaat ook mee. “Misschien knap je een beetje op van een glaasje rum. Nouja je slaapt in ieder geval lekker”

Nu heb ik ook de gelegenheid om met Sergio te kletsen. Ik ben inmiddels erg benieuwd naar zijn werk als trekking guide. Hij praat met zoveel passie over Sardinië, ik bijna niet wachten om ze daar nog eens op te zoeken. “Je bent van harte welkom hoor” Oh ik mis de Italiaanse pasta zo en de wijn! Het leuke is dat elke regio in Italie zijn eigen specialiteit heeft. “Wat is de specialiteit van Sardinië?” vraag ik. “Nou het zal je misschien verbazen, maar we hebben ook best wel veel vlees. Heerlijk mals lams vlees is een van onze specialiteiten. Al wordt het de laatste jaren wel wat schaarser, maar er gaat niets boven een schaap dat heerlijk heeft rond gegraasd in de weilanden van ons eiland. Tegenwoordig worden ook veel dingen van het vaste land geïmporteerd. Het eiland is nog steeds authentiek, maar je merkt wel dat er steeds meer mensen komen dus vraag en aanbod raakt een beetje uitbalans.”

Na de Rum gaat Sergio weer zijn bed in. Guilia blijft gelukkig nog wel in de kamer. Het voelt allemaal een beetje vreemd met de hostel jongen ik begrijp zijn intenties niet zo goed, hij zegt dat het zijn verjaardag is en dat hij het gaat vieren met zijn vrienden, maar hij blijft vrijwel de hele avond bij ons. We houden het er maar op dat hij graag goede resecties wilt voor zijn hostel. Wat overigens hier in India soms belangrijker lijkt dan waar dan ook. Ik ben moe en wil eigenlijk weg maar de jongen blijft maar bijschenken. “Nee nu is het echt genoeg hoor!” Guilia gaat weg dus dat is voor mij reden genoeg om ook naar onze kamer te gaan.

 

follow us:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie