Goa, ‘Genieten op het strand… met een cocktail in je hand’

Goa

Ik verbleef bijna twee weken in Goa. Omdat ik mijn reisverhalen graag interessant houd ga ik jullie niet vervelen met dagelijkse verhalen hoe heerlijk ik op het strand lig en cocktails drink. Daarom deel ik in deze blogpost alleen de highlights van mijn verblijf in Goa.

India, Goa

Vagator

Eindelijk in Goa. Genieten van zon, zee en strand… met een cocktail in je hand. Ook de koeien chillen hier op het strand, euhm het blijft toch India. Eindelijk heerlijk eten; vis, vers uit de zee!

Ik klim naar het fort maar doe het meer voor het uitzicht. Het is bloedheet.

Vagator

Ajuna

Geweldige plek. Er is een wekelijkse markt waar ik mijn heil kan vinden tussen alle snuisterijen. Hier koop ik een van mijn meest waardevolle souvenirs. Zilveren enkelbandjes met belletjes, origineel uit Rajasthan. Precies zoals ik in de show zag in Udaipur. Mijn onderhandel skills werken nog altijd, maar de lieve ogen van deze vrouw kan ik niet weerstaan. Soms is een gevoel van blijdschap meer waard dan een paar roepies. Er is live muziek in een van de strandbarretjes. Ik geniet van cocktails en ontmoet nieuwe mensen, maar geniet meer van de vrijheid van het alleen reizen. Ik heb vakantie van mijn reis.

India, Goa, Anjuna

Panaji

Een dure aangelegenheid. Maar dé place-to-be, het Las Vegas van India. Gokken is in heel India verboden behalve hier in Goa, in Panaji. De casino’s bestaan namelijk uit luxe cruiseschepen. En op water gelden andere regels. Helaas wel wat geld verloren, toch is het een geweldige ervaring die ik heb gewonnen. Als een zombie tot diep in de nacht gespeelt en bij daglicht als een vampier terug naar mijn hostel. Dit blijft je, je leven lang bij.

India, Goa, Panaji

Palolem

Dit is een van de mooiste en rustigste stranden van Goa. Ik ontmoet weer nieuwe mensen, ik stel me voorzichtig open. Soms wordt ik niet begrepen als ik zeg dat ik India ‘haat’. Het is ook lastig voor te stellen. (in feite is het een haat/liefdes verhouding) Een van de meisjes beweerd ook als vrouw alleen te reizen, nee, zij vond het geweldig. Maar na verloop van tijd blijkt dat ze de eerste twee weken met een gids was. Dan ben je dus niet alleen! Dan begrijp je dus totaal niet waar ik het over heb.

Ik merk dat door de ervaringen ik een stuk agressiever ben geworden. Dat moet soms wel, je moet hier continue op je hoedde zijn, continue voor jezelf opkomen en je vrouwtje staan. Hier op het strand leer ik dingen los te laten. Het is geweest het is over, je bent in Goa en je mag genieten. Cocktailtje dan maar?

India, Goa, Palolem

Ik ontdek ook dat ik het verschrikkelijk vind om met reisvrienden uit eten te gaan. Uit het hostel hebben we inmiddels een groepje van 8. Hier in India moeten we al lang op ons eten wachten, maar met een groep van acht is dat nog eens erger, laat staan als iedereen ook nog eens allemaal iets anders bestelt. Kijk dit is dus waarom ik graag alleen reis. Het alleen eten is ook totaal geen punt meer voor mij.

 

follow us:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie