Chiang Mai “tempels, markten en food”

Vluchtige vlucht

De vlucht is er één door slecht weer, met veel turbulentie. Gelukkig duurt het maar een uurtje voor ik weer aan de grond sta. Het centrum van Chiang Mai is niet ver meer. Slechts een 40min lopen. Het is voor het eerst dat ik vanaf een vliegveld naar het centrum kan lopen. Als ik aan kom lopen zijn ze net bezig de zaterdagmarkt op te ruimen. In deze straat is mijn hostel. Het hostel is goedkoop, maar prima. Een plek waar ik veel nieuwe mensen ontmoet.

Chiang mai de stad van tempels en rust

Chiang mai is voor mij een stad van tempels, markten en lekker eten. Het is dan ook niet heel gek dat ik mijn verblijf maar bleef verlengen. De eerste dag bezoek ik heel fanatiek de mooiste tempels. Hier een greep uit mijn prachtige collectie foto’s van deze bijzondere tempels.

Wat Chet Lin temple

Wat chedi Luang temple

Wat chiang man temple

Wat Pan Ping temple

‘S avonds is er de wel befaamde zondagavond markt. Dit moet je hebben meegemaakt. Drie lange straten, vol met kraampjes met snuisterijen en souvenirs. Hordes mensen lopen schuifelend achter elkaar. Ik kan mij moeilijk inhouden en na wat afdingen neem ik wat leuke souvenirs mee. Er is echt voor ieder wat wils. Ik kan mij niet voorstellen je hier niet zou kunnen slagen voor een leuk hebbedingetje.

Doi suthep poging 1   

Chiang mai staat ook bekend om de Doi suthep, een belangrijke tempel boven op de berg.  Ik doe een poging om met een ‘red taxi’ zoals die dingen worden genoemd, er naartoe te gaan. Daarvoor moet ik eerst naar de andere kant van de old city. Blijkbaar gaan hiervandaan de taxi’s die er meer uitzien als rood geschilderde vooroorlogse trucks. De man gebaard druk dat ik op het stenen bankje moet zitten. Hij wijst wat op het bord en steekt 10 vingers op. Ja, ja dat wist ik al. De bedoeling van deze taxi’s is dat je wacht tot er 10 mensen zijn, eerder vertrekken ze niet. Na een tijdje zie ik in de verste verte geen toerist die met mij in dat busje wilt, laat staan 9.

“Ik kom zo wel terug,” zeg ik tegen de man. Ik ga ergens wat lunchen; een uur later kom ik terug en is er nog steeds niemand. “Ja ze zijn net weg, een hele groep,” zegt de man. Ik geloof er niks van!

Chiang mai food stad

De dag erna zou ik nog een poging kunnen doen voor de Doi suthep, maar in plaats daarvan neem ik even wat rust. Dat is wel nodig na de late avond, vol nieuwe ontmoetingen bij mijn hostel.

Chiang mai is voor mij een heerlijke plek om doorheen te dralen. Het heeft lekkere tentjes om te zitten, maar het leukste vind ik misschien nog wel de food market. Niet ver van mijn hostel staan er ‘s avonds een verscheidenheid aan foodtrucks en stalletjes opgesteld, op een klein pleintje. Je kunt er van alles krijgen en het voelt zelfs een beetje als een Thais foodfestival. De noodle soup is mijn favoriet, maar je kunt er ook pad thai, banaan roti, gefrituurde kip (zoals kfc) rijst gerechten, zelfs shusi en uiteraard ook fruit of yoghurt shakes, krijgen.

Pai paradise

Later kom ik weer terug in Chiang mai maar voor nu ga ik, met een mini busje, naar Pai. Een onder de backpackers steeds populairder wordende plek, in het noorden van Thailand. Ik ga daar onder andere de natuur in en ga voor het eerst scooter rijden. Hoe me dat af gaat? lees je in mijn volgende blog! Tot dan!

Leave a Reply