Dagtrip Napels

Dagtrip Napels

Metro halte Toledo 

Dit wordt als het mooiste metrostation van heel Europa gezien. Los van het feit dat het ook maar gewoon een metrostation is, is het inderdaad wel indrukwekkend het deed me een beetje denken aan een onderwaterwereld. De zilveren roltrappen die elkaar weerspiegelen geven ook een bijzondere, optische beleving. 

Castel Nuovo

Een groot imposant gebouw. Waar een grote expositie van schilderijen is gehuisvest de collectie veranderd regelmatig. 

Castel dell’ovo

Ook wel bekend als “kasteel van het ei”; de legende gaat dat het kasteel is gebouwd op een ei. Het kasteel is gratis te bezoeken, al heeft het meer iets weg van een fort. Er is ook een lift waardoor je niet alles hoeft te lopen. Er hangen borden die een stukje geschiedenis vertellen. Vanaf boven heb je echt een fenomenaal uitzicht over de Golf van Napels.

Borbonico

Dit zijn ondergrondse gangen die door heel Napels lopen. Helaas was deze gesloten tijdens mijn bezoek aan de stad, maar het beloofd heel wat moois.

Palazzo reale

Misschien wel het bekendste plein van Napels. Er gaat een of ander gezegde dat je geblinddoekt vanaf het royal palace tussen de twee paardenstandbeelden moet lopen, richting de kerk. Het schijnt onmogelijk te zijn. Maar gezien de mega afstand tussen de standbeelden kan ik me dat maar moeilijk voorstellen. Durf jij het aan?

Teatro S. carlo 

het theater, ligt hier om de hoek. Het is een van de beroemdste opera theaters van Italië.

Municipio plein

Het grootste plein van Napels waar het castel Nuovo ligt

Museo nationale 

In een woord gewoon wauw! Al was ik eerst wat sceptisch heb ik mij positief laten verassen met de enorme collectie. Eerst de beelden uit verschillende contreien van Italië. Zo zijn er exemplaren uit de therme caracalla, maar ook uit de Farnese tuinen. En dat is nog langggg niet alles. De expositie word op de 1e verdieping vervolgd met een collectie pronkstukken uit pompeii, herculaneum en soort gelijke opgravingen. Veel muurschilderingen/fresco’s en schilderijen. Maar ook een collectie met schalen, potten en vazen. Een sectie met Egyptische vondsten. Eyecatcher vind ik dan eigenlijk wel, de enorme hal met schilderingen op het plafond en schilderijen aan de muren, welke gewoon onderdeel zijn van het museum. Verder zijn er echt bijzonder goed bewaard gebleven mozaïeken en nog meer beelden(veel daarvan zijn replica’s) bijzonder is de kleine ‘erotische expositie’, waar dit museum het meest om bekend staat. Het is grappig om te zien. De schilderingen in verassende standjes en uiteraard ook het beeld pan e capra/pan and goat, een duivel welke daadwerkelijk seks heeft met een geit (vrij confronterend) Ik vervolg mijn weg weer naar beneden waar nog een tijdelijke expositie uit zuid-amerika is. Beeldjes van de Inca’s en het “mexicaanse pompeii” zoals de expositie het zelf noemt.

Via Turbunati

beroemde pizza straat. Di matteo is een van de beste pizzaria’s in deze straat, al zijn ze allemaal heel goed. deze zijn ook nog eens goed betaalbaar. De pizza is zo groot dat hij geen eens op me bord past.

Bezoek de S. paolo maggiore en de Lorenzo maggiore kerken. Typische Italiaanse kerkjes die het bezoek meer dan waar zijn.