Bol ‘De gouden hoorn’, Brac eiland

Bol

Bol is een plaatsje op het Kroatische eiland Brac, welke vooral bekend is vanwege het puntige strand ook wel de gouden hoorn genoemd. Bol is de ideale plek voor wind- en kite- surfers. Een van de voornaamste reden waarom ik naar Bol ging, maar meermaals tijdens mijn vakantie was het weer mij niet goed gezind. Zo ook in Bol, waar de wind te gevaarlijk was om te surfen. Maar voor een relaxte tussenstop tijdens het eilandhoppen of een rondreis door Kroatie, zit je hier ook goed.

Je komt er het beste met de ferry. Ik reisde vanaf Hvar, maar er zijn ook routes vanaf Dubrovnik, Split of Vis eiland.

De leukste dingen om te doen tijdens je verblijf op Bol.

Kerk van de heilige Antony

Wie mij een beetje kent weet dat ik dol ben op oude, historische, kerken en kapelletjes. Van dit super schattige kleine kapelletje ging mijn hart zeker sneller kloppen.

"church

"church

"church

De haven

Deze pittoreske haven is een typisch beeld van Bol. Hier meren grote en kleine plezier jachten aan. Maar je kunt hier ook de veerboot nemen naar het vaste land en enkele eilanden. Echter vanaf Supetar heb je meer mogelijkheden. Tijdens mijn vertrek was de wind zo sterk dat de veerboot nier meer ging, ik moest toen naar Supetar en kon mijn ticket daar (gratis) inwisselen. Vanaf daar ging de veerboot nog wel.   

"Bol, Brac, Croatia

Bol, Brac, Croatia

Dan kom je vanzelf bij het strand Zlatni Rat.

Ook wel bekend als de gouden hoorn, vanwege de vorm. Die overigens nog wel eens wil verschillen vanwege de stroming van de zee. Het is geen zandstrand maar een zeer fijn kiezelstrand. Het is de ideale plek om heerlijk te relaxen en een duik te nemen in de zee.

"strand

Voor de surf liefhebbers zijn er natuurlijk ook tal van mogelijkheden voor het huren van surfgerij en/of het nemen van lessen. Je vind verschillende verhuurbedrijven aan het strand.

Dominican monastary

Dit 15de eeuwse klooster ligt waar ooit het paleis van de bisschoppen van Brač en Hvar stond. Het kloostermuseum kan je ook bezoeken. Het kleine godshuis naast het klooster stamt uit de 10e eeuw. Ook de tuin en het kerkhof zijn interessante bezichtigingen.

"Dominican

"Dominican

Sla vooral niet de prachtige zonsondergang over. Die kun je het beste bekijken vanaf de boulevard of vanaf het strand. Hoe romantisch!

Bol, Brac, Croatia Bol, Brac, Croatia