7x gratis te doen in Brussel

Brussel

Brussel hoofdstad van België, heeft meer te beiden dan manneke pis. Het is de ideale vertrekplaats voor goedkope vliegreizen, maar extra leuk is om dat te combineren met wat sightseeing door de stad; en dat hoeft niks extra’s te kosten. Dit zijn de leukste gratis bezienswaardigheden van Brussel. 

Manneke pis
Wie de stad Brussel gaat verkennen kan er echt niet omheen, je moet echt even langs bij het standbeeld/fonteintje: Manneke pis. Het plassende jongetje is in de loop der tijd, uitgegroeid tot een belangrijk monument die als symbool van de stad Brussel word gezien. Soms staat het er vol met toeristen, toch is het echt de moeite waard.

Janneke/zinneke pis
Wie het leuk vindt, kan ook de rest van de familie bezichtigen, namelijk het plassende meisje: Janneke en het plassende hondje Zinneke pis.

Grote markt en royal paleis
Maak je wandeling door de stad af, door zeker ook even langs de Grote markt te gaan. Op dit plein hangt een gezellige sfeer waar, zeker zo tegen de avond, vele straatartiesten rond hangen. Het Royal Palace. Is een groot imposant gebouw met een groot hek er omheen, toch is het een belangrijk gebouw. 

Street art
Her en der vindt je door de straten van Brussel, een verscheidenheid aan graffiti, in de vorm van striktekeningen. Er bestaan zelfs hele routes door de stad, maar het leukste vind ik, om ze zelf ‘per ongeluk’ tegen te komen.

Koninginne galerij
Is een overkapte winkelstraat die me ergens ook een beetje deed denken aan het Vittorio Emanuelle II in Milaan, maar dan in het klein. Je vind er onder andere, één van de beste chocolatiers van Brussel, namelijk: Neuhaus. Al is het pittig geprijsd, is het zeker de moeite waard hier even langs te gaan, al is het maar om jezelf te verheerlijken, aan alle bijzonder uitziende bonbonnetjes. Mocht je de verleiding dan toch niet kunnen weerstaan, ik verzeker je, het zal het dubbel en dwars waard zijn; een stukje hemel in elk hapje.

brussel koninginne gallerij

Elisabeth
Is ook zo een onvergetelijke chocolatier, het leuke is dat zij ook hofleverancier zijn van het Royal palace. Je vindt ze in het straatje richting de ‘grote markt’

Atonium
Hier ben ik zelf niet geweest, omdat het nét buiten het centrum ligt, maar wellicht is het een kijkje waard. Je kunt het bezoeken, maar volgens mij is het ook van buiten al interessant genoeg.

Grand Casino Brussel
Deze tip is natuurlijk niet helemaal gratis, maar ik had wel gratis toegang met een coupon van mijn citymap. Én met een beetje mazzel ga je zelfs met geld de deur uit. In het ergste geval heb je een leuke avond.

Wil je, je trip door Brussel culinair afsluiten, neem dan eens een heerlijk Belgisch biertje, Brusselse waffel of een Vlaams patatje mét mayonaise natuurlijk. Enjoy!

Heb je meer leuke (gratis) tips voor een trip in Brussel, laat dan een reactie achter.

 

Geef een reactie